Zajištění budoucnosti s dlouhodobými investičními produkty: Kdy, proč a jak investovat?
15. 5. 2024

Zajištění budoucnosti s dlouhodobými investičními produkty: Kdy, proč a jak investovat?

 

Dlouhodobé investiční produkty představují zajímavou možnost, jak si vytvořit finanční rezervu pro budoucnost. V tomto článku prozkoumáme, jak mohou tyto produkty kombinovat potenciál pro růst hodnoty s pravidelnými výnosy a zaměříme se i na klíčové faktory, které by měl každý zvážit před jejich zařazením do svého investičního portfolia.

Co jsou dlouhodobé investiční produkty a jak fungují?

Dlouhodobé investiční produkty jsou finanční nástroje určené pro kapitálový růst v delším časovém horizontu. Tyto produkty mohou obsahovat různé typy aktiv, jako jsou akcie nebo dluhopisy. Cílem je nabídnout investorům možnost růstu jejich kapitálu a pravidelných výnosů.

Investice do těchto produktů zahrnuje pravidelné vklady, které si můžete nastavit dle vašich preferencí, což podporuje stabilní růst investovaného kapitálu. Řízení investic je lepší svěřit profesionálům, kteří sledují tržní trendy a upravují investiční strategie podle ekonomických podmínek a cílů klienta. Úspěch v dlouhodobých investičních produktech závisí na správném rozložení rizik a diverzifikaci portfolia. Diverzifikace pomáhá snižovat riziko a zároveň využívat růstové příležitosti na trhu.

Tyto produkty jsou ideální pro jednotlivce s dlouhodobým investičním horizontem, kteří jsou připraveni přijmout určitou míru rizika za vyšší potenciální výnosy. Je důležité, abyste si byli vědomi svých finančních cílů a tolerance k riziku, než se rozhodnete pro zařazení těchto produktů do svého portfolia.

Výhody dlouhodobých investičních produktů

Dlouhodobé investiční produkty jsou atraktivní především pro střední generaci, která řeší závazky jako jsou výchova dětí nebo příprava na důchod. Jednou z klíčových výhod je efekt složeného úročení, který umožňuje růst finančních prostředků při dlouhodobém investování.

Další výhodou je pružnost vkladů, která vám umožní například investovat pravidelně malé částky, pokud pro vás není vhodné investování velkých sum najednou. Díky této strategii můžete přizpůsobit investice svým finančním možnostem.

Dlouhodobé produkty rovněž nabízí možnost diverzifikace portfolia, což snižuje riziko a zvyšuje šance na stabilní návratnost. Diverzifikace je zásadní pro úspěšné investování, zejména v nejistých ekonomických dobách.

Tyto produkty často poskytují i fiskální výhody, jako jsou daňové úlevy, které zvyšují celkový výnos po uplynutí doby držení. Pro střední generaci tedy představují dlouhodobé investice díky strategickému plánování a správnému vedení cestu k finanční stabilitě a nezávislosti.

Rizika a důležité aspekty při investování do dlouhodobých produktů

I když dlouhodobé investiční produkty nabízí řadu výhod, je třeba brát v úvahu i možná rizika. Jedním z nich je tržní volatilita, která může ovlivnit hodnotu investic, dalším problémem může být to, že produkt lze vypovědět nejdříve po deseti letech spoření a zároveň nejdříve v 60 letech věku. V případě, že byste jednu z podmínek porušili, museli byste doplatit daň, a to až za deset let zpětně.

Důležité je také zvážit poplatky spojené s těmito produkty, jelikož mohou významně ovlivnit celkový výnos. Je tedy třeba pečlivě vybírat, který produkt zvolit, s důrazem na transparentnost a jasné podmínky.

Dlouhodobé investiční produkty mohou být cenným nástrojem pro budování finanční stability. Nicméně, je důležité chápat i rizika, která jsou s těmito produkty spojená a důkladně zvážit všechny faktory před začleněním těchto produktů do vašeho investičního portfolia. Proto máte-li jakékoliv otázky nebo potřebujete pomoci s výběrem vhodného investičního řešení, neváhejte se na mne obrátit.

Petra Pokorná
Autor: Petra Pokorná

Co dělám

Jmenuji se Petra Pokorná a řeším komplexní RODINNÉ FINANCE, zejména pak financování rekonstrukce bytů a rodinných domů. Mým cílem jsou splněné cíle mých klientů.

Každý den se při práci setkávám s lidmi, kteří chtějí žít kvalitní život, zajistit svou rodinu a nabídnout členům své domácnosti kvalitní zázemí v podobě příjemného bydlení, kam se budou všichni rádi vracet. Každý má cíle a sny, někteří odlišné, ale v podstatě chceme všichni to stejné – najít životní a finanční stabilitu a dopřát sobě a své rodině co nejlepší životní úroveň.

Specializace

Domov by měl být především naším harmonickým útočištěm. Na každý však má to štěstí žít tam, kde se cítí skutečně DOMA. Chcete i vy šťastný domov podle svých představ?

CHCETE, ABY SE VÁŠ INTERIÉR PROMĚNIL V DOMOV VAŠICH SNŮ?

Specializuji se na financování rekonstrukcí. Ať už hledáte cestu, jak změnit své bydlení od základu nebo jen chcete nakoupit nové vybavení a osvěžit svůj domov, ráda vám poradím. Nevíte, jak úpravy zafinancovat? Zeptejte se mě. Od toho jsem tu PRO VÁS.

 

Reference

Svým klientům nenabízím jen finanční poradenství. Svým klientům poskytuji především své CENNÉ zkušenosti. Mou priroritou je ukázat lidem jejich možnosti a najít NEJLEPŠÍ cestu k naplnění jejich snů a cílů. Svou práci stavím na vztahu a důvěře. Proto se ke mně mí klienti vrací. Zajímá vás cokoliv z financí? Nevíte si rady nebo hledáte možnost financování? Kontaktujte mě.

 

JAKUB a ADÉLA PITTNEROVI, OSTRAVA

Děkujeme paní Pokorné za spolupráci při vyřizování naší hypotéky a ostatních záležitostí.

Jsme velice spokojeni s klientským přístupem, vždy pro nás dokázala najít řešení přesně na míru. Moc si vážíme její pomoci.
Vysoká profesionalita, vstřícnost a hlavně spolehlivost.

 

PETR KIČERKA, 32 let, operátor výroby, OSTRAVA

Děkujeme. Jste moc šikovná a i díky vám to dobře dopadlo.

 

LUDMILA JELÍNKOVÁ, 49 let, specialistka montážní linky, OSTRAVA

S paní Pokornou jsme velmi spokojeni.

Ceníme si lidského přístupu, který dnes není samozřejmostí. Kdykoliv potřebujeme poradit, je na příjmu. Díky ní máme novou kuchyň a zbrusu nový nábytek v obývacím pokoji.

 

LUKÁŠ HLISNIKOVSKÝ, 40 let, regionální manažer, FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ

Paní Pokorná nám byla cenným průvodcem celým procesem financování koupě domu a jeho rekonstrukcí. Její práce si vážíme a rádi se k ní vracíme. Nejdůležitější vlastností paní Pokorné je především spolehlivost.

 

JIŘÍ BAJGAR, 52 let, invalidní důchodce, OSTRAVA

Paní Pokorné vděčím za pořádek v rodinných financích. Sami bychom revizi všeho, co máme, nejspíš nezvládli. Netušili jsme, kde všude můžeme ušetřit. Petro, moc Vám děkujeme.

 

S čím vám mohu pomoci:

KOMPLETNÍ REVIZE RODINNÝCH FINANCÍ

POJIŠTĚNÍ NEMOVITOSTI

ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ, REKONSTRUKCE

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

 


 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Přehledná tabulka pro finanční rozpočet

Přehledná tabulka pro finanční rozpočet
zpracováním osobních údajů