Zlato a stříbro jako pojistka proti inflaci
2. 10. 2024

Zlato a stříbro jako pojistka proti inflaci

Zlato a stříbro jsou v období ekonomické nejistoty a inflace oblíbenou volbou investorů. Tyto drahé kovy si po staletí udržují svoji hodnotu, a proto jsou považovány za spolehlivý způsob ochrany majetku. V článku se dozvíte, proč zlato a stříbro fungují jako ochrana proti inflaci a jaké jsou možnosti investování do drahých kovů.

Proč jsou zlato a stříbro historicky považovány za bezpečnou investici

Zlato a stříbro hrají v lidské historii výjimečnou roli. Už tisíce let slouží nejen jako prostředky směny, ale i jako uchovatelé hodnoty. Zatímco běžná měna může ztrácet svou kupní sílu v důsledku inflace nebo hospodářské krize, drahé kovy si svou hodnotu udržují. To je jeden z hlavních důvodů, proč jsou považovány za stabilní investici, a to zejména v době ekonomické nejistoty.

Zlato a stříbro mají ještě jednu klíčovou vlastnost – jsou univerzálně uznávané a přijímané. Bez ohledu na geopolitickou situaci nebo měnovou politiku jednotlivých zemí mají tyto kovy trvalou hodnotu, která je chráněna proti politickým a ekonomickým otřesům. Ať už se nacházíme v období válek, inflací nebo finančních krizí, drahé kovy zůstávají pro investory cennou jistotou, ke které se mohou uchýlit.

Způsoby investování do drahých kovů: Jak si vybrat tu správnou cestu

Investování do zlata a stříbra může mít různé podoby. Nejjednodušší způsob je nákup fyzických kovů ve formě mincí nebo slitků. Tento typ investice přináší jistotu fyzického vlastnictví, ale vyžaduje vhodné skladování a pojištění. Další možností jsou burzovně obchodované fondy (ETF), které investují do drahých kovů a umožňují snadný nákup a prodej bez nutnosti skladování.

Pro ty, kteří hledají vyšší potenciál zisku, mohou být zajímavé akcie těžařských společností. Ty však přinášejí i vyšší riziko, protože jsou ovlivněny nejen cenou kovů, ale i náklady na těžbu a geopolitickými faktory.

Každá z těchto možností má své výhody i nevýhody, proto je důležité zvolit takovou cestu, která nejlépe odpovídá vašim cílům a toleranci k riziku.

Zlato a stříbro jako ochrana proti inflaci: Jak to funguje v praxi

Zlato a stříbro jsou často považovány za účinnou ochranu proti inflaci, protože si historicky udržují svou hodnotu i v dobách, kdy měny ztrácejí kupní sílu. Když inflace roste, ceny komodit, včetně drahých kovů, mají tendenci růst také. Zlato a stříbro tedy slouží jako jistota, která pomáhá uchovat bohatství v době, kdy ceny zboží a služeb stoupají.

Investoři často přidávají zlato a stříbro do svých portfolií právě ve chvíli, kdy očekávají ekonomické problémy nebo zvyšující se inflaci. Vzhledem k tomu, že drahé kovy nejsou závislé na výkonnosti konkrétních ekonomik nebo měn, poskytují jistotu i v dobách politických nebo finančních krizí. Tento „bezpečný úkryt“ je důvodem, proč mnoho investorů považuje zlato a stříbro za nedílnou součást diverzifikovaného portfolia.

Zajištění budoucnosti pomocí drahých kovů

Investice do zlata a stříbra představuje osvědčený způsob, jak ochránit své úspory před inflací a ekonomickou nejistotou. Ať už se rozhodnete pro fyzické vlastnictví drahých kovů, investice do ETF nebo akcií těžařských společností, zlato a stříbro mohou být cenným doplňkem vašeho portfolia. Klíčové je však zvážit, jaká forma investice nejlépe vyhovuje vašim finančním cílům a ochotě nést rizika.

Pokud uvažujete o investici do drahých kovů a chcete lépe porozumět možnostem, které jsou pro vás nejvhodnější, neváhejte se na mne obrátit. Pomohu vám zvolit strategii, která bude odpovídat vašim potřebám a zajistí vaší budoucnosti pevné základy.

 

Petra Pokorná
Autor: Petra Pokorná

Co dělám

Jmenuji se Petra Pokorná a řeším komplexní RODINNÉ FINANCE, zejména pak financování rekonstrukce bytů a rodinných domů. Mým cílem jsou splněné cíle mých klientů.

Každý den se při práci setkávám s lidmi, kteří chtějí žít kvalitní život, zajistit svou rodinu a nabídnout členům své domácnosti kvalitní zázemí v podobě příjemného bydlení, kam se budou všichni rádi vracet. Každý má cíle a sny, někteří odlišné, ale v podstatě chceme všichni to stejné – najít životní a finanční stabilitu a dopřát sobě a své rodině co nejlepší životní úroveň.

Specializace

Domov by měl být především naším harmonickým útočištěm. Na každý však má to štěstí žít tam, kde se cítí skutečně DOMA. Chcete i vy šťastný domov podle svých představ?

CHCETE, ABY SE VÁŠ INTERIÉR PROMĚNIL V DOMOV VAŠICH SNŮ?

Specializuji se na financování rekonstrukcí. Ať už hledáte cestu, jak změnit své bydlení od základu nebo jen chcete nakoupit nové vybavení a osvěžit svůj domov, ráda vám poradím. Nevíte, jak úpravy zafinancovat? Zeptejte se mě. Od toho jsem tu PRO VÁS.

 

Reference

Svým klientům nenabízím jen finanční poradenství. Svým klientům poskytuji především své CENNÉ zkušenosti. Mou priroritou je ukázat lidem jejich možnosti a najít NEJLEPŠÍ cestu k naplnění jejich snů a cílů. Svou práci stavím na vztahu a důvěře. Proto se ke mně mí klienti vrací. Zajímá vás cokoliv z financí? Nevíte si rady nebo hledáte možnost financování? Kontaktujte mě.

 

JAKUB a ADÉLA PITTNEROVI, OSTRAVA

Děkujeme paní Pokorné za spolupráci při vyřizování naší hypotéky a ostatních záležitostí.

Jsme velice spokojeni s klientským přístupem, vždy pro nás dokázala najít řešení přesně na míru. Moc si vážíme její pomoci.
Vysoká profesionalita, vstřícnost a hlavně spolehlivost.

 

PETR KIČERKA, 32 let, operátor výroby, OSTRAVA

Děkujeme. Jste moc šikovná a i díky vám to dobře dopadlo.

 

LUDMILA JELÍNKOVÁ, 49 let, specialistka montážní linky, OSTRAVA

S paní Pokornou jsme velmi spokojeni.

Ceníme si lidského přístupu, který dnes není samozřejmostí. Kdykoliv potřebujeme poradit, je na příjmu. Díky ní máme novou kuchyň a zbrusu nový nábytek v obývacím pokoji.

 

LUKÁŠ HLISNIKOVSKÝ, 40 let, regionální manažer, FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ

Paní Pokorná nám byla cenným průvodcem celým procesem financování koupě domu a jeho rekonstrukcí. Její práce si vážíme a rádi se k ní vracíme. Nejdůležitější vlastností paní Pokorné je především spolehlivost.

 

JIŘÍ BAJGAR, 52 let, invalidní důchodce, OSTRAVA

Paní Pokorné vděčím za pořádek v rodinných financích. Sami bychom revizi všeho, co máme, nejspíš nezvládli. Netušili jsme, kde všude můžeme ušetřit. Petro, moc Vám děkujeme.

 

S čím vám mohu pomoci:

KOMPLETNÍ REVIZE RODINNÝCH FINANCÍ

POJIŠTĚNÍ NEMOVITOSTI

ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

FINANCOVÁNÍ BYDLENÍ, REKONSTRUKCE

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

 


 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Přehledná tabulka pro finanční rozpočet

Přehledná tabulka pro finanční rozpočet
zpracováním osobních údajů